1. Home
  2. Programma

Programma 2017

Dit hebben we voor u in petto:

13:00
Ontvangst
13:20

Welkomstspeech

Hans Suijkerbuijk, CEO Wolters Kluwer Belgium nv

13:30

Veiligheidsbewustzijn: een traag beestje dat om training vraagt

Klein Barnum - bedrijfstheater

Onveilige situaties melden of een collega aanspreken die lak heeft aan veiligheid, doen uw medewerkers niet vanzelf. Omdat er geen tijd is, omdat ze niet durven, omdat ze hopen dat iemand anders het wel doet ...  In een aantal recht uit de praktijk geplukte scènes tonen de acteurs van Klein Barnum hoe u uw medewerkers bewust maakt van het belang van veiligheid. Verwacht u aan verfrissend, humoristisch en interactief theater dat inspirerend werkt!

14:15

Mensen: de rode draad bij risicobeheersing brand

Marc Aspeslaghs - Aspe consulting

Bent u al volop aan de slag met het nieuwe KB Brand? Met het bijstellen van de procedures, het aanpassen van de brandoefeningen? De technische kant is belangrijk. Maar vergeet niet dat ook menselijke gedrag een belangrijke risicofactor is voor brand. Uw medewerkers wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid in het ontstaan van brand levert spectaculaire resultaten op. Marc Aspeslaghs getuigt.

15:00

Pauze  - met live demo van een indoor drone door Aetos Drones

15:30

Veiligheid da's gene cinema. Wat is blijven plakken op het netvlies van de ENGIE medewerkers?

In 2012 lanceerde ENGIE Fabricom een opmerkelijke campagne voor meer veiligheid op de werkvloer. Met theater en film als rode draad werden medewerkers bewust gemaakt van de hoofdrol die ze elke dag spelen in veiligheid. Veiligheid da's gene cinema, maar dat is de realiteit van elke dag. We zijn nu ruim vier jaar verder. Zijn de resultaten van deze campagne nog steeds zichtbaar? Is het veiligheidsgedrag van de medewerkers blijvend veranderd? Worden de tips en tricks om valkuilen en knelpunten te vermijden nog steeds toegepast? Carin Costermans, Contractor Manager bij ENGIE Fabricom, analyseert voor u de finale resultaten.

 

16:15

Bent u een 'farmer' of een 'sheriff'? 

Johan Moeys – Atlas

Hoe krijgt u uw medewerkers zover dat veiligheid een vast onderdeel wordt van hun dagelijkse routine? Overtuigt u met naakte feiten of gaat u eerder de coachende toer op? Zweert u bij preventiemodellen die hun nut bewezen hebben of gaat u liever zelf de boer op, en neemt u mislukkingen op de koop toe? Johan Moeys gaat dieper in op de verschillende overtuigingsstijlen van preventieadviseurs. Hij legt ook uit hoe elk van deze stijlen een groeitraject kan doorlopen.

17:00
Netwerkmoment en walkingdinner